Buiten de spotlights werkt Harry Piekema al jaren als trainer en adviseur.

Harry Piekema werkt als coach en trainer in communicatie-trainingen sinds 2000. Zijn specialiteit is non-verbale communicatie en optimale werking van persoonlijke kwaliteiten in leiderschap. Hij is een vaste waarde bij Rotterdam Business School in terugkerende projecten, zoals de Management en Leadership trainingen voor DSM, die hij de afgelopen acht jaar heeft verzorgd samen met Barbara Banda (Ashridge Business School) en Paul Kerr. 

Voor de grotere advocaten kantoren zoals Nauta Dutilh, Loyens en Loeff, Stibbe, als ook accountancy, PWC, gaf hij trainingen met als onderwerp gender/leadership, in samenwerking met Caty Asscher en Annemarie van Iren. Voor NS en vele andere bedrijven trainde hij het hoger management.

Individuele aanpak en inzicht in een persoonljke, directe en meer effectieve communicatie op elk niveau is de focus bij een door hem zelf ontworpen methode.

Personal coaching bij leiderschap is in deze door media bepaalde maatschappij geen luxe, als het niet al noodzakelijk is voor elke leider. Een menselijk gezicht én een doortastend optreden is daarbij van belang. Dat kan alleen door persoonlijke kwaliteiten en valkuilen te zien en te gebruiken. Door zijn ervaring als trainer, maar ook als acteur en gezicht van een groot bedrijf weet Harry aan te geven waar de focus moet liggen en waar er ontwikkeld moet worden.

Lezingen over dit onderwerp en over het succes in de meest succesvolle reclame campagne van de afgelopen jaren voor Albert Heyn, zijn te boeken via Assemblee Sprekersbureau.

Voertaal in trainingen of lezingen is Nederlands of Engels.

Harry Piekema