Nieuws

Large cd0ef979

The Big Escape, we hebben in het grootste geheim een nieuw programma opgenomen. Een rollercoaster. Kijken vanaf 6 september, 20.25, AVRO/TROS, NPO3.

Large c9b1b463

Carré is een bijzonder theater. Bijzonder groot, bijzonder intiem, bijzonder door zijn geschiedenis. En het is een hele fijne werkplek, waar ik op de scooter heen kan. De hele maand juli speelde ik met de grote cast en crew van NNT de theatermarathon Borgen, die we vorig jaar met zoveel succes in het land hebben gebracht. Deze keer voor tussen de 900 en 1150 mensen per avond. Een feest!

Heropnemen van een voorstelling als dit is een hele klus. 9 uur tekst, muziek, timing, choreografie, emoties, en alles hangt af van details, zoveel details. Als we op een speeldag samenkomen om 12.00 uur en de dingen van de dag bespreken gaat het alleen maar over details. 'Kan jij een stapje naar voren in aflevering 4 tijdens je zin over dat vliegtuig? Dan komt wat ik daarna zeg beter aan...' 'Wil je iets eerder opstaan als je die omhelzing hebt gedaan?' 'Als je nu iets later onder die tafel doorloopt dan kan de techniek net wat beter met de video uitkomen...' En zo gaat het door. Een ensemble dat blijft werken tot aan het gaatje. En met plezier.

Als het publiek 's avonds het applaus geeft, juicht, opgetogen wegloopt, nog even blijft hangen en weer zegt: 9 uur?!? ik wilde dat het nog door zou gaan, wat een belevenis...Dan weten we dat we het goed gedaan hebben. Ik heb genoten van deze voorstelling, het was een voorrecht om erin te spelen.